Seo Uyumlu Makale Nedir? Nasıl Yazılır?

Web sitemizde veya online blogumuzda Seo çalışması yapıyorsak eğer makalelerimizi bu çalışmalarımıza uygun şekilde yazmamız gerekir.

Özellikle Google’nin son güncellemelerinden sonra bu konuya daha çok dikkat etmemiz gerekir.

Seo ile ilgilenen herkes bunu defalarca duymuştur, mutlaka “özgün içerikler” oluşturmamız konusunda uyarılmışızdır. Kesinlikle doğru ama sadece özgün mü olmak gerekiyor? Hayır daha fazlası gerek!

Öncelikle bu işe profesyonel olarak yaklaşmak istiyorsak şunu kesinlikle anlamalıyız,  arama motorlarının (burada kast ettiğim google) web hizmeti veren birer yazılım, makine veya şirket olarak değil de sürekli gelişen ve büyüyen canlı bir organizma olarak düşünelim. Aynı zamanda bu organizma çok zeki ve giderek daha da gelişiyor

Peki ne yapmamız gerekiyor?

Öncelikle Google, internet sitemize ve içeriklerimize üst sıralarda yer vermek için bizden ne istiyor bunu bilmemiz gerek.

Çok şey mi istiyor? Hayır.

Özgün bir içerik

Daha öncede belirttiğimiz gibi içeriklerimizin mutlaka özgün olması gerek. Bunu yapmak için illa ki çok farklı bir dil kullanmamıza gerek yok aslında sadece gerçekten kendi kelimelerimizi kullanmamız yeterli. Tıpkı her gün bir gazetenin köşe yazarı gibi kendi köşenizi yazdığınızı düşünün. İçeriklerinizi oluştururken kendinize has üslubunuzu kullanın.

Faydalı içerik oluşturmak

Google bizden sadece özgün bir içerik istemez, web sitenizde çok özgün içerikler oluşturabilirsiniz ancak bunlar ziyaretçilerinize fayda sağlamıyor ise pek bir işe yaramaz. Peki Google bunu nerden biliyor? Dediğim gibi Google çok akıllı. Oluşturduğunuz içerikleri kaç kişinin ziyaret ettiğini, ne kadar süre sayfanızda kaldığını ölçer. Yapılan genel araştırmalara göre bir ziyaretçi web sayfasında 3 dakikadan fazla kalıyor ise o içeriği faydalı bulmuş ve yararlanmış demektir. Bu Google’nin gözünden kaçmıyor tabi ki. Eğer sayfanız sürekli ziyaret çekiyor ama ziyaret süreleri çok kısa kalıyor ise Google o içeriğin faydalı olmadığına karar veriyor ve kullandığınız anahtar kelimeler ile size ziyaretçi göndermekten vazgeçiyor.

Akıcı bir dil kullanın

Özgün ve faydalı bir makale yazdınız ancak anlatım tarzınız çok sıkıcı (benim gibi). 2. kuralda bahsettiğim gibi ziyaretçileri sayfanızda tutmanız gerekiyor. Bu yüzden onları sıkmadan derdinizi net bir şekilde anlatmanız gerek.

300 kelime kuralı

Yine bir Google genellemesi. Ona göre faydalı bir içerik en az 300 kelime olmalıdır. Bu konuya da gerekli özeni göstermeye çalışın.

İçerik başlığı

İçerik başlığınızı en 3 kelimeden oluşturun ve makalenize uygun olmasına dikkat edin. Ziyaretçiler daha başlığınızı okuduğunda “işte aradığım bu” demeli. Anahtar kelimenizi de başlığınızda kullanmanız etkili olacaktır.

URL Bağlantılarınıza anahtar kelime kullanımı

İçeriğinizde kullandığınız asıl anahtar kelimeyi URL bağlantınızda kullanmayı unutmayın.

Meta

Açıklama kısmınızı anahtar kelime ile başlatın. Çok fazla uzatmamaya dikkat edin, genelde uzun uzun yazmak çok fazla anahtar kelime kullanmak sanıldığı gibi faydalı değildir. Tek bir noktaya odaklanın.

Anahtar kelime kullanımı

Anahtar kelime(leri)nizi içeriğiniz içinde kullanmaya çalışın. Ancak çok ta abartmayın, sırf kullanmak için aralara serpiştirmenin bir anlamı yok. Her iki paragrafta bir kullanmanız yeterli olacaktır.

İçerik görselleri

İçeriğinizde görsel kullanın mutlaka ve her şeyde olduğu gibi bunu abartmamaya çalışın. Kullanacağınız görseller de tıpkı içeriğiniz gibi özgün olsun. Görsellerin alt etiketlerinde anahtar kelimenizi kullanmayı unutmayın.

Link vermek

İçeriğiniz içinde özellikle anahtar kelimelerinize link vermeye çalışın. Daha önceden oluşturduğunuz benzer içerikler varsa pas geçmeyin, ziyaretçileri mutlaka benzer içeriklerinize yönlendirmeye çalışın.

Sosyal medyada paylaşın

Oluşturduğunuz içeriği sosyal paylaşım sitelerinde paylaşın. Sosyal medyadan gelen sayfa ziyaretleri gibisi yoktur.

Bu kriterleri uyguladığınız taktirde Seo uyumlu bir makale yazdınız demektir.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir