WordPress Varsayılan Klasör ve Dosya İzinleri Nasıl Olmalı?, WordPress Varsayılan Klasör izinleri, WordPress Varsayılan Dosya izinleri, WordPress FTP Dosya izinleri ne olmalı?
WordPress Varsayılan Klasör ve Dosya İzinleri
Bu yazıda WordPress Varsayılan Klasör ve Dosya İzinleri Nasıl Olmalı? ve WordPress sitelerin Sunucudaki Klasörlerin ve Dosayların izinleri ne olması gerektiğini bulacaksınız.
WordPress ve ftp dizininizdeki dosyaların izinlerini aşağıdaki gibi yaptığınız taktirde birçok yönden daha güvenli bir siteye sahip olursunuz. Fakat bunun güvenliğin sadece bir aşaması olduğunu unutmayın.
WordPress Dosya İzinleri Nasıl Olmalı?
Ana dizin (root directory) : 755
wp-includes/ : 755
wp-admin/ : 755
wp-admin/js/ : 755
wp-content/ : 755
wp-content/themes/ : 755
wp-content/plugins/ : 755
wp-admin/index.php : 644
.htaccess : 644
wp-config.php : 644
Fakat bazı eklentileri kurmak için wp-content, plugins gibi dizinlerin yazılabilir olması gerekir. Bu tarz durumlarda ilgili klasör iznini 777 olarak belirledikten sonra, tekrar eski haline getirmelisiniz.
Bir durumda ise 301 yönlendirme eklentileri de bazı durumlarda .htaccess erişim izni istemektedir. Bu gibi durumlarda eklentiyi aktifleştirmeden önce .htaccess dosyasının iznini 777 olarak atayıp eklenti ayarlarını yaptıktan sonra .htaccess iznini tekrar 644 olarak değiştirmeniz gerekmektedir.