WordPress veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu !

WordPress’te sık karşılaşılan bir hata, özellikle WordPress sitelerimizi farklı bir host alanına taşıdığımızda aldığımız hatalardan biridir. Bu hataya sebebiyet veren farklı sorunları değerlendirelim.

  • Sunucu Problemi:

Genellikle sunuculardan kaynaklanan bir problem olabilir. Sorunun sizden kaynaklandığını düşünmüyorsanız öncelikle CPanel’e giriş yapmaya çalışın. Eğer CPanel üzerinden phpMyAdmin sayfasına giriş yapamıyorsanız sunucularınız yanıt vermiyor demektir. Host hizmeti aldığınız firma ile irtibat kurarak sorunu çözmelerini isteyin.

  • wp-config.php yapılandırma problemi:

Sitemizin veritabanı bağlantısı doğru şekilde kurabilmesi için gerekli talimatların bulunduğu wp-config.php dosyamızın içinde bulunan parametrelerde hatalar olabilir. Şayet “veritabanı ismi”, “veritabanı kullanıcı adı” , “veritabanı kullanıcı şifresi” gibi bilgilerin bulunduğu alanlarda yanlış bir veri varsa düzeltmemiz gerek.

define(‘DB_NAME’, ‘veritabı ismi yazılacak’);

/** MySQL veritabanı kullanıcısı */
define(‘DB_USER’, ‘veritabanı kullanıcı adı yazılacak’);

/** MySQL veritabanı parolası */
define(‘DB_PASSWORD’, ‘veritabanı kullanıcı şifresi yazılacak’);

/** MySQL sunucusu */
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

 

bazı host firmaları MySQL sunucusu olarak kendi host sunucu isimlerini atar. Dreamhost gibi. Bu durumda DB HOST alanına “localhost” yerine sunucu tarafından atanan host ismini yazmamız gerek.

  • wp-config.php format problemi:

Özellikle sitemizi farklı bir sunucuya taşıdığımızda veya daha önceden aldığımız site yedeklerini tekrar yüklemek istediğimiz zaman yaşanabilecek bir sorundur. Eğer sunucunuzda bir problem yok ve veritabanı bilgilerini eksiksiz olarak girdiğiniz halde bu hata alıyorsanız denememiz gereken sıradaki çözüm yolu budur. Öncelikle wp-config.php dosyamızı ftp ile sunucumuzdan çekelim. Ardından Notepad ++ ile birlikte açalım. Şayet bilgisayarınızda Notepad ++ yüklü değil ise buradan indirebilirsiniz. NOTEPAD ++ İndir

wp-config.php dosyamızı notepad++ ile açtıktan sonra üst menüde KODLAMA isimli bir menü öğresi göreceksiniz. Tıkladığımız zaman açılan menüde UTF-8 İle Kodla ve UTF-8 BOM Olmadan Kodla olarak seçenekler göreceksiniz. Eğer sizin dosyanız “UTF-8 İle Kodla” aktif görünüyorsa, UTF-8 BOM Olmadan Kodla seçeneğini seçerek dosyayı kaydedin ve bu dosyayı ftp den tekrar sunucunuza atarak varolan dosya ile değiştirin.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir